Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Stiri, informatii si noutati din industria alimentara si HoReCa

ATC IASI

Numarator celule somatice - cel mai ieftin

Doar 5500 Euro !!!

In laptele de vaca, de bivolita, de capra sau de oaie, pe langa componenetele de baza (apa, grasimi, proteine, minerale, vitamine, hormoni, etc.) exista in suspensie si celule somatice.

Celulele somatice din lapte provin din secretiile glandelor mamare ( eozinofile, celule epiteliale), si din sange (macrofage, limfocite, leucocite), avand un rol imunitar si trofic asupra glandei. Numarul celulelor somatice (NCS) creste foarte mult in infectii si alte patologii ale glandei mamare, fiind un semn de boala a organismului animal.

Ce indica un NCS crescut ?

Daca NCS este mai mare de 300.000 celule per mililitru lapte (250.000 dupa normele europene din 1992, sau chiar mai putine - 100.000 dupa normele actuale), inseamna ca s-a instalat o afectiune a ugerului animalului. Laptele, in aceste conditii, devine mai bazic, mai sarac in grasimi, in calciu si in cazeina, dar cu un exces de azot neproteic. Totodata, laptele cu un numar prea mare de celule somatice poate fi infectat cu germeni periculosi pentru om (Salmonella, Listeria, Brucella).

Calitatea lactatelor si branzeturilor provenite dintr-un lapte cu un numar mare de celule somatice, este mult mai slaba din punct de vedere alimentar.


Sistemul pentru determinarea numarului de celule somatice din laptele crud materie prima NU are nevoie de calibrare si/sau intretinere, respecta intocmai liniile directoare stabilite prin standardul SR EN ISO13366-2 ce transpune IDF148-2 si solutia de colorare a nucleilor (PI) NU este cuprinsa in lista substantelor cu caracter mutagen sau cancerigen.

Pret scazut pentru aparat - Costuri zero pentru intretinere si calibrare - Costuri foarte reduse pentru consumabilele de testare de unica folosinta - Risc zero contaminare probe succesive

ATC IASI va recomanda:

Fara imagine
Detectie alergeni
PROTEON - SOY Test ELISA pentru detectarea proteinei din soia in produsele alimentare.
Fara imagine
Detectie alergeni
PROTEON GLUTEN EXPRESS Test rapid in format strip, pentru detectarea prezentei glutenului in alimente solide si lichide.
Fara imagine
Detectie colostru in lapte
CALOKIT-COW Test ELISA pentru detectarea colostrului in lapte.
Fara imagine
Detectie reziduuri antibiotice si inhibitori
ECLIPSE 100 Test screening pentru detectarea antibioticelor si substantelor inhibitoare din lapte, ce permite citirea vizuala si fotometrica a rezultatelor.
Fara imagine
ATC -ofera analizator lapte oaie , vaca , capra
Sistem de analiza a compozitiei laptelui crud de vaca, ce contine aparat de masurare cu ultrasunete a constituentilor din lapte si imprimanta termica pentru tiparirea automata a rezultatelor obtinute. Parametrii masurati sunt: grasime, substanta uscata negrasa, densitate, proteine, lactoza, continut apa, temperatura [...]
Cont expirat
Click aici pentru inregistrarile actualizate.
Meat Milk TV
infoALIMENT MAGAZIN